NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA
Cím:
5411 Kétpó, Ond Vezér út 26.
Tel: +36 56/333-126
Arany János Általános Művelődési Központ Napközi Otthonos Óvoda


Vezető óvónő: Boldogné Tóth Magdolna
Óvónő: Pirók Orsolya, helyettesítő óvónő: -
Dajka: Molnár Istvánné
Jelenleg 1 vegyes csoport működik 23 gyermekkel, a nevelési év folyamán egy további gyermekkel növekszik a csoport létszám. Helyben lehetőséget biztosítunk pszichológiai tanácsadás, logopédiai és fejlesztőpedagógiai ellátás igénybevételére


ESEMÉNYEK!


2016.09.28.

ELŐADÁS

A mai napon ellátogatott hozzánk a Szegedi Látványszínház Közhasznú Egyesület egy remek kis darabbal, amin mindeki nagyon jól szórakozott :-) Köszönöjük szépen!


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2016.03.23.

HÚSVÉT


A szünet előtti utolsó napon a szülőkkel együtt készültünk a húsvétra. A várakozásunk nem volt hiábavaló, amíg készítettük a kosárkát és a tojásokat, addig "Nyúlanyó" meglepetéseket rejtett el nekünk az udvaron a játékok és bokrok között. smile hangulatjel Kicsik és nagyok, mindannyian jól éreztünk magunkat smile hangulatjel Tanult versikénk:
"Ide figyelj nyuszi pajtás
jöjj be hozzánk egy kicsit,
nyújtsd ide a tapsi füled
súgok bele valamit.
Közeledik húsvét napja,
el ne felejtsd kedvesem, hogy
a piros csokitojást nagyon,
nagyon szeretem. "
A képekért köszönet Pistinek, Attilának és Anikónak!


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)
2016.03.11.

MÁRCIÚS 15.


A heti témánk az elkövetkezendő ünnepről szólt, megismerkedtünk a Nemzeti jelképekkel és a forradalom történetével, nagy alakjaival. Készítettünk kokárdát, zászlót, csákót, huszárt.


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)
2016.02.19.

FARSANG!


A Vilmos úr és erdei barátai című vidám előadás nyitotta a farsangi mulatságot, ezután mindenki jelmezbe öltözött. Volt eszem- iszom dínom - dánom kifulladásig.


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)
2016.02.10.

Gyertyaszentelő!


A gyertyaszentelő február 2-án jó idővel köszöntött ránk. Ez a népi jóslás a tavasz közeledtét jelzi. Tanultunk a mackóról mondókát, verset, dalokat, kóstoltunk mézet és szörpöt. A héten a farsangi előkészületekkel telik az idő. Témánk a bohóc.


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2016.01.19.

Bozsik program 2016!


Az intézményi Bozsik programon belül óvodásaink a mezőtúri sportcsarnokban, a második fesztiválon vettek részt. Örömmel végezték a különböző állomáshelyek feladatait.


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2016.01.05.

A VÁRVA VÁRT HÓ!


Végre megérkezett a várva várt hó. Tapasztalatokat szereztünk a tulajdonságairól. Megbeszéltük a télen használatos ruhaneműket és nekivágtunk az "igazi" havas élményeknek.


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2015.12.18.

JÉZUSKA!


Tegnap eljött hozzánk a Jézuska!


A családi napon keretében mai napon karácsonyi díszeket készítettünk.


Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2015.12.02.

KATI NÉNI BÚCSÚZTATÓJA!


Kati néni búcsúztatója, tegnap volt az utolsó napja, mától nyugdíjas!


2015.11.04.

KUKORICA TÖRÉS ÉLMÉNYEIT FELDOLGOZVA!


A reggeli mozgás után a tegnapi kukorica törés élményeit feldolgozva, kukorica csövet készítettünk összegyűrt papírgolyókból és festéssel. A jó munka elismeréseként pattogatott kukoricát fogyasztottunk.

Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2015.11.03.

KUKORICA TÖRÉS!


A szántóföldi betakarítási munkálatokban vettünk részt, nagy örömet jelentett a gyerekeknek a kukorica törés. A munka után jól esett a polgármester úr által hozott meleg tea.

Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2015.10.22.

Zöldséghét folytatás!


A mai napon tovább folytattuk a zöldségekről való ismeretterjesztést. Termések lenyomatával( répa, paprika, hagyma) nemzeti színű virágot készítettünk a közelgő forradalom emléknapjára. Szabadidős játékként gyurmába levél lenyomat is készült, s néhány fotó a csoportban ünnepelt szülinapról.

Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2015.10.21.

Zöldséghét!Az óvodában a héten a zöldségekkel foglalkoztunk, a mai nap a tökről szólt. A gyerekek az Iciri-piciri mesét hallgatták. Sült tököt és ivólét készítettek. A nap zárásaként elkészült a töklámpás is. Egész nap nagy izgalommal és jó hangulatban telt.

Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


2015.10.19.

Bozsik program!


Elkezdődött a 2015/16-os nevelési évben az OTP-s Bozsik program, amelyen a kétpói gyerekek nagy örömmel vettek részt.

Forrás >>>>FACEBOOK Ámk Óvoda Arany J (www.facebook.com/amkovoda.aranyj)


FARSANG!
Vidám farsangi mulatsággal űzték el a kétpòi ovisok a telet. Nem csak az òvodások, hanem az òvònénik is jelmezt öltöttek. :)


Jézuska!

2015.01.05.A Jézuska 2014-ben gondolt az óvoda dolgozóira is és hozott nekik egy szép új konyhabútort, hogy praktikusabbá és esztétikusabbá tegye a helyiséget!​


Kétpón is megérkezett az ovibha a Jézuska!

2014.12.22.Kétpói gyerekekhez is megérkezett a Jézuska, hozott ismeretterjesztő könyveket, készség fejlesztő játékot és virágos, vadállatos nyomdákat!


Mikulás!

2014.12.09.Idén is ellátogatott a kétpói óvodába a Mikulás és rengeteg finomságot hozott a gyerekeknek, akik sok szép dallal hálálták meg az ajándékokat
Gondolkodj Egészségesen!

2014.11.27.

Pénteken pedig az oviban volt Gondolkodj Egészségesen nap itt egészséges ételeket kóstoltak, és zöldség- gyümölcs figurákat készítettek.​
Mezőtúr OTP Bozsik program!

2014.11.27.

Csütörtökön (2014.11.27.)az ovisok részt vettek Mezőtúron az OTP Bozsik program.FARSANG 2014!


2014.02.23.
Hagyományunkhoz híven az idén is megrendezése került az óvodánkban a farsangi mulatság, ahol gyermekek ötletes maskarákba bújva űzték el a telet.A szülőkkel együtt vidám ügyességi játékokat játszhattak, valamint a Léghajó Színház előadásában a Virágzó Ház című mesejátékot láthatták.Jóízűen fogyasztották a mulatságra készült szendvicset, farsangi fánkot és pergelt tortát. Ez úton is köszönjünk azoknak, akik támogatásukkal, illetve munkájukkal hozzájárultak e finomságokhoz és a rendezvényhez.FARSANG 2014!


2014.02.23.
Hagyományunkhoz híven az idén is megrendezése került az óvodánkban a farsangi mulatság, ahol gyermekek ötletes maskarákba bújva űzték el a telet.A szülőkkel együtt vidám ügyességi játékokat játszhattak, valamint a Léghajó Színház előadásában a Virágzó Ház című mesejátékot láthatták.Jóízűen fogyasztották a mulatságra készült szendvicset, farsangi fánkot és pergelt tortát. Ez úton is köszönjünk azoknak, akik támogatásukkal, illetve munkájukkal hozzájárultak e finomságokhoz és a rendezvényhez.


Sófal átadása!


2014.01.18.
2014.01.18-án (szombaton) átadásra került az óvodában a színterápiás sófal és somokozó. A beruházás, az őszi jótékonysági délután bevételéből, valamint az Önkormányzat támogatásából valósult meg. Az átadási ünnepségen részt vett a kivitelező Dr. Wolf Product Kft. ügyvezetője és az értékesítési osztályvetetője, aki beszélt az érdeklődőknek a sóról, illetve a sóterápia jótékony hatásáról. Bízunk benne, hogy a sófal a gyerekek egészségükért sok éven keresztül óvni fogja. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik valamilyen formában támogatást, segítséget nyújtottak a megvalósításban./ A támogatóinkat és segítőinket lásd az előző hírben! /A szeptemberi évkezdésre megújult, megszépült az óvoda!

2013.09.01.
A szeptemberi évkezdésre megújult, megszépült az óvoda. A nyár folyamán az udvari játékok és a kerítés új festést kapott, az óvoda épületében megtörtént a tisztasági meszelés és a radiátor csere, a fűzéskorszerűsítés folyamatban van. A szülői szervezet megmaradt pénzéből vásárolt új játékokat és játszószőnyegeket vehettek birtokukba a gyerekek. Az óvodások és a dolgozók köszönetét tolmácsoljuk, azoknak akik a felújításban és lebonyolításban részt vettek. A szülői szervezet újabb jótékonysági délután szervezéséről döntött. Az óvoda vezetője a támogatásokból és a rendezvényen befolyt összegből az óvoda előtti betonozott terület tetővel való befedését kívánja megvalósítani.

Támogatóink és segítőink:
Ádám Attila és családja, Ádám Ferencné, Alföldi Tésztagyártó Kft Örményes (Polgár József), Asztalos Csaba és családja, Bakondi Ádám és családja, Bakondi Andrea, Balázs Judit (Mezőtúr), Balogh Jánosné, Balogh László és családja, Benke Lászlóné, Berec Ildikó és családja, Berec József (Berec- Fa Kft.), Berecz Attila, Berecz Judit, Biró Attila, Bodáné Koma Ildikó, Boldog István és családja, Boldogné Hegyi Erzsébet, Burjánné Ullár Rozália, Búsi Lajosné, Cool- Drinks Energy Kft. – Vékony Zoltán Jobbik söröző, Csontos János és családja, Csordás József, Deák Zoltán és családja, Dudás János és családja, Dudásné Poltz Erika, Egyed Kun Andrea, Fejes Józsefné Fejes Sándor és családja, Fülöp Emőke, Gecserné Csontos Mária, Gonda Sándorné, Gondáné Lakatos Marianna és családja, Gugyel Sándor és családja, Gurmai Sándor, Hajdú Sándorné, Hanó Marianna, Hegedűs Csabáné, Hegyi Csabáné, Hegyi Rita, Id. Keresztes Péter és családja, Ifj. Bíró Zsigmondné, Ifj. Hegyi Jánosné, Juhász Sándorné, Karsai Szilárdné, Kása Imre, Kása Lászlóné, Keresztes Péter Pál és családja, Kétpó Községi Önkormányzat, Kiss Csaba (Mezőtúr), Kollár Zoltánné, Kovácsné Mária (Provident), Kovácsné Molnár Ágnes, Kovács Nikoletta, Kun Erzsébet, Lakatos Mihály, Léna Drogéria Mezőtúr, Libor Tibor, Lőrincz Zoltán, Lukács Istvánné, Major Gábor, Molnár Anikó, Nagy Sándorné, Olasz Gábor, Papírforrás Papírbolt Selmeczi Sándor, Papp Mónika, Pásztor Kálmánné Veronka néni, Pásztorné Kása Anita, Pirók Orsolya, Peppínó Cukrászda Mezőtúr, Pinki- Horgász és- Kisállat eledel Bolt (Mezőtúr, Veres Imre), Pói Szikvízüzem dolgozói, Reviczki Julianna Éva, Rózsa János, Rózsa Jánosné, Siposné Szűcs Mária, Szabó Ferenc, Szalay- Bau Kft. (Krizsai Péter ügyvezető igazgató), Szappanos Norbert és családja, Szatmári Elemér és családja, Szedlecsek János és családja, Takács György egyéni vállalkozó, Tóth Attila, Tóth Erika Kft., Tóth Lászlóné Erika, Túri Imre és felesége Margó (Kisújszállás), Ujlakány Balázsné, Ujlakány Mihályné, Varga Ferenc és családja, Veres Lajosné, Versivet Kft. (Mezőtúr), Vetési Gábor és családja, Vida Viktória, Vígh Ferenc, Vígh Mónika Eszter, Vinczéné Koma Edit, Virágné Elek Hortenzia, Virágné Lukács Gabriella, Zsilka Jánosné,